Authors | منصوره قوام |
---|---|
Conference Title | اولین کنگره بین المللی و دومین همایش ملی زیت فناوری کیاهان دارویی و قارج های کوهی |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۸-۰۸-۲۷ - ۲۰۱۸-۰۸-۲۸ |
Event Place | 1 - زنجان |
Presented by | دانشگاه زنجان |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | International Conferences |
Abstract
جنس آویشن Thymus در سال 1735 میلادی توسط لینه مورد شناسائی قرار گرفت که شامل گروه بزرگی از گیاهان داروئی با ساقههای چوبی از خانواده نعناعیان است. آویشن¬ها به علت داشتن عطر و خواص دارویی در همه جای دنیا مورد استفاده قرار می¬گیرند. وجود غده¬های ترشحی در سطح برگ¬ها و گل¬های گیاه عامل اصلی عطر و خواص دارویی در گیاه است. ایران با تفاوت¬های موجود در اقلیم و رویشگاه¬های متشکل از گونه های مختلف آویشن، اکوتیپ¬های متنوعی از گونه¬های مختلف را به وجود آورده¬است. این جنس در ایران 18 گونه معطر و چندساله دارد گونه¬های انحصاری آن در ایران عبارتند از: T. persicus, T. marandensis, T. daenensis, T.lancifolius . گیاه آویشن با دارا بودن بیش از 20 نوع ترکیب شیمیائی شناخته شده و موثر، از مهمترین گیاهان داروئی است. گونه¬های مختلف جنس آویشن دارای اثرات قوی ضد باکتری، ضد قارچ، ضد انگل، ضد اسپاسم و آنتی¬¬اکسیدان بوده و خواص دارویی این جنس باعث شده¬است تا این گیاهان از معروف-ترین و متداول¬ترین گیاهان در بین مردم سراسر دنیا باشند.
tags: اندمیک ، نعناعیان، ایران، آویشن