معرفی ویژگی¬های گیاه دارویی انحصاری کرفس کوهی با هدف کشت

Authorsمنصوره قوام,پرستو علی پورسامانی,معصومه کریم نژاد
Conference Titleدومین کنفرانس بین‌المللی و پنجمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
Holding Date of Conference۲۰۲۱-۰۶-۰۹ - ۲۰۲۱-۰۶-۱۰
Event Place1 - اردبیل
Presented byدانشگاه محقق اردبیلی
PresentationSPEECH
Conference LevelInternational Conferences

Abstract

گیاه کرفس کوهی (کلوس) با نام علمی Kelussia Oderatassima Mozaff. گیاهی علفی، چندساله و از خانواده چتریان (Apiaceae) می‌باشد. مهم‌ترین رویشگاه‌های این گیاه در جنوب غربی ایران و ارتفاعات زاگرس بختیاری است. این گیاه دارای ترکیبات فلاونوئید و فتالیدها می‌باشد و دارای اثرات ضدویروس، ضددیابت، ضدالتهاب، عامل پیش‌گیری کننده از سرطان و زخم معده و محافظ کبد می‌باشد. به علاوه در درمان سرماخوردگی، روماتیسم، چربی خون، فشارخون، ناراحتی‌های قلبی و عروقی نیز استفاده می‌شود. این گیاه تاج پوشش وسیعی بر روی سطح خاک ایجاد کرده و دارای ریشه ضخیم بوده و باعث حفاظت خاک خواهد شد. روش اصلی تکثیر آن بذر بوده که بذر آن دارای خفتگی است و باید برای جوانه زنی یک دوره سرما طی کند و به منظور شکستن خواب آن می‌توان از تیمارهای مختلفی نیز استفاده نمود. این گیاه در بین مردم محلی طرفداران زیادی داشته و از آن در تهیه ترشی، شور یا پخت غذاها استفاده شده، همچنین اندام‌های خشک آن برای معطر کردن و طعم دار کردن دوغ، ماست و لبنیات دیگر استفاده می‌شود. بنابراین باتوجه به نقش این گیاه در موارد دارویی و غذایی و حفاظت خاک، یکی از گزینه‌های مهم و خوب برای حفظ و بقای این گونه‌ی در حال انقراض و همچنین حفاظت خاک، کاشت کرفس کوهی (کلوس) می‌باشد.

tags: کرفس کوهی، زاگرس، ضدالتهاب، حفاظت خاک، کشت