Authors | منصوره قوام,پرستو علی پورسامانی |
---|---|
Conference Title | اولین همایش ملی شیمی و گیاهان دارویی، |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۲-۱۲-۲۹ - ۲۰۲۲-۱۲-۳۰ |
Event Place | 1 - زاهدان |
Presented by | دانشگاه سیستان و بلوچستان |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | National Conferences |
Abstract
نفخ، یک بیماری گوارشی است که برروی زندگی هرفردی تاثیر میگذارد. نفخ به صورت ورم کردن شکم و دردناک شدن آن و معده بادناک تعریف شده است. از جمله عوامل ایجاد نفخ در کتب طب سنتی سه عامل: حرارت معده، غذا و اخلاط موجود در معده نام برده شده است. از جمله مهمترین دلایل ایجاد نفخ، غذاها میباشند. از زمانهای گذشته تاکنون برای درمان بیماریها از گیاهان استفاده میشده است. شیوه استفاده از گیاهان در هرمنطقه و با توجه نوع گیاهان آن منطقه متفاوت است که اهمیت دانش اتنوبوتانی را بیش از پیش آشکار میسازد. این پژوهش به صورت کتابخانه¬ای اجرا شده است و به لحاظ روش شناختی، تحلیلی و از نوع کیفی به حساب می¬آید. برای این منظور در آن جمع آوری اطلاعات از طریق جستجو در مقالات و پایگاه های اطلاعاتی علمی مختلف از جمله Google scholar, SID و... و کتب گیاهان دارویی، محدود به زبان فارسی و انگلیسی و بدون محدودیت با استفاده از کلمات کلیدی نتایج به دست آمد و مورد بحث قرار گرفت. بررسی استان لرستان (غرب کشور)، استان زنجان (شمال غرب کشور)، استان فارس (جنوب کشور) و استان کرمان (جنوب شرق کشور) ما را متوجه این امر کرد که مردم مناطق غرب کشور، استفاده بیشتری از گیاهان برای درمان نفخ معده دارند که بیشترین استفاده متعلق به خانوادههای Apiaceae، Lamiaceae و Asteraceae بود. در استفاده از گیاهان بیشتر از اندامهای هوایی آنها استفاده شده و عمده مصرف به صورت خوراکی بوده است. با توجه به اینکه هرمنطقه، گیاهان خاص آن منطقه و دانش اتنوبوتانی خاص خود را دارد، از مهمترین وظایف ما حفظ این دانش برای تلفیق با علم جدید و بهرهگیری از این دانش خواهد بود
tags: اتنوبوتانی، نفخ، لرستان، غذا، گیاهان، زنجان