خواص ضد¬¬اکسایش عصاره‌های دو گونه‌ی مرزه بختیاری و معمولی

Authorsپرستو علی پورسامانی,منصوره قوام
Conference Titleاولین کنگره بین اللملی پیشگیری از سرطان
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۰۹-۱۸ - ۲۰۲۴-۰۹-۱۹
Event Place1 - زنجان
Presented byدانشگاه زنجان
PresentationSPEECH
Conference LevelInternational Conferences

Abstract

عصاره‌های گیاهی دارای میزان بالایی از پلی¬فنول‌ها هستند که منجر به داشتن خواص ضداکسایش قوی شده که می‌تواند تاثیر مثبت بر بدن انسان، به ویژه در زمینه بیماری سرطان داشته باشند. مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge.) و مرزه معمولی (Satureja hortensis L.) از خانواده نعناعیان و گیاهان دارویی سنتی و مهم ایران هستند که در طب سنتی کاربرد فراوانی دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی فعالیت ضد اکسایشی عصاره خالص و ترکیبی این دو گونه برای اولین بار طراحی شد. عصاره گیری از گیاهان توسط آب و به روش جوشاندن انجام شد. فعالیت ضد اکسایش با روش سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیکال DPPH انجام شد. نتایج نشان داد بیشترین مقدار فعالیت ضداکسایش مربوط به عصاره گونه S. bachtiarica با مقدار μg/mL 482.3463±6.43676 =IC50 بود. از اینرو به نظر میرسد عصاره خالص S. bachtiarica یک پتانسیل طبیعی برای پیشگیری از سرطان با فعالیت ضداکسایش است.

tags: عصاره، Satureja، سرطان، ضد اکسایش طبیعی، گیاهان دارویی