بررسی شرایط هیدرودینامیکی فلوتاسیون ستونی آزمایشگاهی کنسانتره روی باما با استفاده از روش آماری سطح پاسخ

نویسندگانعلی اکبر عبد الله زاده-حسنا دارابی
تاریخ انتشار۲۰۱۴-۶-۰۱
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهالکترونیکی
نمایه نشریهISC ,SID

چکیده مقاله

ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻓﻠﻮﺗﺎﺳﯿﻮن ﺳﺘﻮﻧﯽ ﺗﺎ ﺣﺪ زﯾﺎدی ﺑﻪ ﺷﺮاﯾﻂ ﻫﯿﺪرودﯾﻨﺎﻣﯿﮑﯽ ﻓﺮآﯾﻨﺪ از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺎﻧﺪﮔﯽ ﮔﺎز (، داﻧﺴﯿﺘﻪ g ی ﻧﺎﺣﯿﻪ ﺟﻤﻊ ρ) آوری ( و c داﻧﺴﯿﺘﻪ ،0/2 –0/1 ﻧﺮخ ﺟﺮﯾﺎن آب ﺷﺴﺘﺸﻮ ، 1/3 –0/78 (واﺑﺴﺘﻪ اﺳﺖ .در اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﺗﺄﺛﯿﺮ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ ﺳﺘﻮن )ﻧﺮخ ﻫﻮا ρf) ی ﻧﺎﺣﯿﻪ ﮐﻒ ((ﺑﺮ ﺷﺮاﯾﻂ ﻫﯿﺪرودﯾﻨﺎﻣﯿﮑﯽ ﻓﺮآﯾﻨﺪ در ﯾﮏ ﺳﺘﻮن ﻓﻠﻮﺗﺎﺳﯿﻮن آزﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻫﯽ cm) 65 -45 (و ارﺗﻔﺎع ﮐﻒ cm/s) 0/91 –0/39 ﻧﺮخ ﺟﺮﯾﺎن ﺧﻮراک ﺳﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ ﺑﺮ روی ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮐﻨﺴﺎﻧﺘﺮه ﻣﺮﺣﻠﻪ راﻓﺮ واﺣﺪ ﻓﻠﻮﺗﺎﺳﯿﻮن روی ﮐﺎرﺧﺎﻧﻪ اﯾﺮاﻧﮑﻮه ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪ. ﺑﺮای ﻃﺮاﺣﯽ آزﻣﺎﯾﺶ 10 و ﻗﻄﺮ 400ﺑﺎ ارﺗﻔﺎع ﻫﺎ، (اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ .ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه ﻧﺸﺎن داد RSM) ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻧﺘﺎﯾﺞ و اراﺋﻪ ﻣﺪل ﺑﺮای ﻫﺮ ﯾﮏ از ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻫﯿﺪرودﯾﻨﺎﻣﯿﮑﯽ از روش ﺳﻄﺢ - ﭘﺎﺳﺦ Ɛ ﮐﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﻫﺮ ﯾﮏ از ﭼﻬﺎر ﭘﺎراﻣﺘﺮ ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ ارﺗﻔﺎع ﮐﻒ، ﻧﺮخ ﺟﺮﯾﺎن ﺧﻮراک، ﻧﺮخ آب ﺷﺴﺘﺸﻮ و ﻧﺮخ ﻫﻮا، ρ اﻓﺰاﯾﺶ و g ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ c ﺷﺪ .ﺗﺄﺛﯿﺮﮔﺬارﺗﺮﯾﻦ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎ در ρf ﺳﺒﺐ ﮐﺎﻫﺶ ، و اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺮخ ﺟﺮﯾﺎن ﺧﻮراک و ارﺗﻔﺎع ﮐﻒ ρf اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺮخ ﻫﻮا و ﻧﺮخ آب ﺷﺴﺘﺸﻮ ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺎﻧﺪﮔﯽ ﮔﺎز و داﻧﺴﯿﺘﻪ ی ﻧﺎﺣﯿﻪ ﺟﻤﻊ آوری، ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻧﺮخ آب ﺷﺴﺘﺸﻮ و ارﺗﻔﺎع ﮐﻒ و ﺑﺮای داﻧﺴﯿﺘﻪ ی ﻧﺎﺣﯿﻪ ﮐﻒ، ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻧﺮخ ﺟﺮﯾﺎن Ɛ ،(cm/s) 0/2 ﺗﺎ0/1 ﺧﻮراک و ﻧﺮخ آب ﺷﺴﺘﺸﻮ ﺗﺸﺨﯿﺺ داده ﺷﺪ .ﺑﻪ ازای اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺮخ آب ﺷﺴﺘﺸﻮ از ρ %رﺳﯿﺪ و 19/97 %ﺑﻪ 15/85 از g ﺑﻪ c g/cm ) 0/1 ﻣﯿﺰان Ɛ ، cm 65 ﺗﺎ 45 ( ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ارﺗﻔﺎع ﮐﻒ از 3 ρ %اﻓﺰاﯾﺶ و 19/13 %ﺑﻪ 15/01 از g c 05/0 )g/cm (ﮐﺎﻫﺶ 3 g/cm ) 0/17 ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ρf ،(cm/s) 0/91 –0/39 ﯾﺎﻓﺖ .ﺑﻪ ازای اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺮخ ﺧﻮراک از 0/2 ﺗﺎ0/1 (ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ و ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺮخ آب ﺷﺴﺘﺸﻮ از 3 g/cm ) 0/1 ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ρf ،(cm/s) ( اﻓﺰاﯾﺶ ﯾﺎﻓﺖ .ﺑﺮای داﻧﺴﯿﺘﻪ 3 ی ﻧﺎﺣﯿﻪ ﺟﻤﻊ آوری و ﻣﺎﻧﺪﮔﯽ ﮔﺎز ﻣﺪل ﺧﻄﯽ و ﺑﺮای داﻧﺴﯿﺘﻪ ﻧﺎﺣﯿﻪ ﮐﻒ ﻣﺪل درﺟﻪ دوم ﺑﺮاﺳﺎس ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ اراﺋﻪ ﺷﺪ .