بررسی خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات موجود در گیاه .L comosum C

Authorsابراهیم حقیرابراهیم آبادی,سید مهدی قریشی,عبد الرسول حقیر اباهیم ابادی,سعید معصوم
Conference Titleاولین همایش ملی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
Holding Date of Conference۲۰۱۵-۵-۲۸
Event Placeتهران
PresentationSPEECH
Conference LevelNational Conferences

Abstract

گیاهان علاوه بر نقش پیشگیری در ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان، در درمان بسیاری از این بیماریها نیز استفاده میشوند. ترکیبات موجود در گیاهان خواص گوناگونی دارند که یکی از مهمترین این خواص، خاصیت آنتیاکسیدانی میباشد. امروزه تحقیقات زیادی در جهت کشف ترکیبات آنتیاکسیدان موجود در گیاهان انجام میشود. گیاه اسکنبیل با نام علمی .L comosum Calligonum درخچهای مقاوم به خشکی بوده که در شنزارها رشد می نماید. این گیاه بومی ایران است و در ماسهزارهای مناطق گرم مرکزی ایران رشد مینماید. در این تحقیق اثر آنتیاکسیدانی عصاره گیاه اسکنبیل با استفاده از تست DPPH اندازهگیری شد. ترکیبات فنولی موجود در عصاره در 3 مرحله به صورت ترکیبات آزاد، ترکیبات حاصل از هیدرولیز بازی و ترکیبات حاصل از هیدرولیز اسیدی استخراج شد همچنین میزان ترکیبات فلاونوییدی موجود در هر استخراج با استفاده از روش رنگسنجی بر اساس تشکیل کمپلکس با یون (III)Al معادل کوئرستین تخمین زده شد. سپس وجود شش ترکیب گالیک اسید، کاتچین، کلروژنیک اسید، رزمارینیک اسید، روتین و کوئرستین در عصاره متانولی تام گیاه با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مورد تایید قرار گرفت و غلظت هر ترکیب در سه مرحله استخراج مشخص گردید.