تاثیر استفاده از دو نوع کود بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کلاله زعفران

Authorsرضا دهقانی بیدگلی
Conference Titleنخستین همایش ملی تولیدات گیاهان زراعی وباغی
Holding Date of Conference۲۰۱۸-۰۱-۲۵ - ۲۰۱۸-۰۱-۲۵
Event Place1 - گنبد کاووس
Presented byگنبد کاووس
PresentationSPEECH
Conference LevelNational Conferences

Abstract

یکی از گیاهان دارویی بومی ایران، زعفران با نام علمی Var.officinalis) Crocus sativas( است که سابقه استفاده از ترکیبات آن به زمانهای کهن بر میگردد، دوره رشد کوتاهمدت زعفران و نیاز آبی اندک زعفران موجب آن شده است که بسیاری از کشاورزان در اراضی کم بازده، روی به کشت این محصول بیاورند. این پژوهش به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی کلاله این گونه گیاهی تحت تاثیر دو نوع کود دامی و شیمیایی انجام شده است . در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا پیازهای زعفران در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی کشت شدند و سپس بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش مهار رادیکال ازاد 2 و 2 دی فنیل -1 پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد نمونه های تحت تیمار کود دامی فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان دادند.

tags: آنتی اکسیدان، رادیکال آزاد،زعفران، کود، عصاره