تأثیر استفاده از روش‌های تغذیه‌ای بر تغییرات برخی از متابولیک‌های ثانویه عصاره گل محمدی (Rosa damascene Mill)

Authorsرضا دهقانی بیدگلی,زهرا عبداله پور,مریم اخباری
JournalNuclear Instruments and Methods in Physics Research B
Page number۱۲
Volume number۱
Paper TypeFull Paper
Published At۱۳۹۷/۰۶/۰۳
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of

Abstract

فلاونوئید و ها سایر ترکیبات فنلی انتشار وسیعی در گیاهان دارند و فعالیت بیولوژیک متنوع این ترکیبات ازجمله آنتیاکسیدانی ، آنتی میکروب ی، ضدالتهاب در ها آن بسیاری از بررسیهای گزارششده است. ترکیبات فنلی با داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتی رادیکالی میتوانند نقش مهمی در نگهداری محصولات غذایی و حفظ سلامتی انسان ایفا نمایند. گل محمدی گیاهی دارویی نام با علمی Mill damascene Rosa است منا در و طق مختلف کشور به صورت طبیعی وجود دارد. تحقیق حاضر به منظور بررسی و مقایسه ترکیبات فلاونوئیدی گونه گل محمدی تحت تأثیر دو نوع ( کود دامی و کود شیمیایی) انجام شده است در. این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا عصارهگیری پس از برداشت ها گل عصارهگیری به روش خیساندن ات در انول % 70 انجام و شد سنجش ترکیبات مهم عصاره از جمله ترکیبات فلاونوئیدی با آزمونهای مربوطه صورت گرفت . به تام روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت نتایج آزمون فیتوشیمیایی وجود ترکیبات ثانویهای مانند تانن، آنتوسیانین و فلاونوئید و عدم وجود آلکالوئید را تأیید کرد بر. اساس نتایج میزان ترکیبات فلاونوئیدی موجود در نمونهای که کود شیمیایی به کاربرده شده بود کمی بیشتر از نمونه تحت تیمار کود دامی بود.

tags: رویشگاه، گ عصاره یری ، کود دامی، کود شیمایی گیاه دارویی