بررسی و تعیین ارتباط بین اجزای الگوی کنترل کیفی خارجی(برون سازمانی) حسابرسی با استفاده از تحلیل معادلات ساختاری

نویسندگانپوریا یزدانی,حسن قدرتی,حسین پناهیان,میثم عرب زاده,اسماعیل مزروعی نصرآبادی
نشریهجامعه شناسی سیاسی ایران
شماره صفحات۹۴۷
تاریخ انتشار۱۴۰۱/۰۷/۰۱
نوع نشریهالکترونیکی
نمایه نشریهISC

نیاز به کیفیت در خدمات حسابرسی از آن‌جا ناشی مـی‌شـود کـه بـین مـدیران شـرکت و سـرمایه‌گـذاران تقـارن اطلاعاتی وجود ندارد. از آنجـا کـه بحـث ارزشـیابی سهام شرکت مطـرح مـی‌باشـد، حسابرسـی یکـی از راه‌های مشخص‌کردن اعتبار اطلاعات صورت‌هـای مالی است. پژوهش حاضر از نوع نیمه‌تجربی و کاربردی بوده و پس از طی مراحل مختلف و با روش کیفی یا قضاوتی انجام شد. بخش کیفی تحقیق شامل مصاحبه با خبرگان بود. بنابراین جامعه آماری مورد نظر را خبرگان آشنا به موضوع پژوهش (اساتید دانشگاه و کارشناسان در حوزه حسابداری و حسابرسی) تشکیل دادند. الگوی کنترل کیفیت برون سازمانی حسابرسی متشکل از 8 مولفه است. این مولفه‌ها مشتمل بر کیفیت برون سازمانی حسابرسی، الزامات قانونی، موازین حرفه‌ای، استقلال حرفه‌ای، موازین اخلاق حرفه‌ای، موکلین حسابرسی، کارکنان حرفه‌ای موسسات حسابرسی، رقابت در بازار حسابرسی و عامه مردم بودند. جهت اندازه‌گیری متغیرها از روش نظر‌سنجی از کارشناسان و کارکنان سازمان حسابرسی و موسسات حسابرسی تحت بررسی استفاده شده است. لذا به منظور تعیین ارتباط بین متغیرها از برآورد معادلات ساختاری توسط نرم افزار Smart-PLS بهره گرفته شد.

tags: حسابرسی کنترل کیفی خارجی موسسات حسابرسی