نویسندگان | منصوره قوام |
---|---|
همایش | دومین همایش ملی کشت ارگانیک وازدیاد گیاهان دارویی |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۶-۱۰-۲۰ |
محل برگزاری همایش | ساری |
نوع ارائه | سخنرانی |
سطح همایش | ملی |
چکیده مقاله
بر اساس تعریف شانون و گریو (1999) شوری عبارت است از حضور بیش از اندازه نمک های قابل حل و عناصر معدنی در محلول آب و خاک که منجر به تجمع نمک در ناحیه ریشه شده و گیاه در جذب آب کافی از محلول خاک با اشکال روبرو می¬ شود. تنش شوری تنها بر یک مرحله رشدی گیاه تاثیر سوء نمی¬گذارد، بلکه با توجه به شدت تنش، نوع تنش، میزان مقاومت گیاه، مراحل مختلف رشدی و نوع بافت و اندام گیاهی (سیر تکاملی) متفاوت می¬باشد (ماس و هافمن ،، 1977). در مناطق شور، مقاومت به شوری در تمامی مراحل رشد و نمو گیاه اهمیت دارد و بدیهی است اولین مرحله، مرحله جوانه¬زنی است . اصولا هر گیاهی که بتواند در این مرحله مقاومت بیشتری نشان دهد خواهد توانست دوره اول رویش را موفقتر پشت سر بگذارد. بررسی مقاومت نسبی گیاهان به شوری در مرحله جوانه¬زنی برای اولین بار در سال ١٨٩٨ میلادی گزارش شده است ( استوارت ، 1989). جنس نعناع به عنوان تنها منبع مهم¬ترین و اقتصادی¬ترین اسانس منتولی جهان به¬شمار می¬¬رود