Authors | مژگان جمشیدیان نجف ابادی,مهرداد مرادی کاونانی,رضا دهقانی بیدگلی |
---|---|
Conference Title | کنفرانس فیزیک ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۹-۰۸-۲۶ - ۲۰۱۹-۰۸-۲۹ |
Event Place | 1 - تبریز |
Presented by | دانشگاه تبریز |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | National Conferences |
Abstract
اسانسها ترکیبهای معطری هستند که در بافتهای مختلف گیاه یافت میشوند که به علت تبخیر در دمای اتاق و در مجاورت هوا، به آنها روغنهای فرار یا اسانسهای روغنی نیز اطلاق میشود. در این مقاله اسانس گیاه نعنا فلفلی که با دو شیوه متفاوت استخراج شده است، مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از جمعآوری و خشک کردن برگهای گیاه به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر، اسانس این گیاه در زمانهای تقطیر متفاوت استخراج شد و به صورت نمونه 1 و 2 نامگذاری شد. به منظور شناسایی و مقایسه ترکیبات اسانس از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC-MS) و چیدمان طیفسنجی رامان استفاده شد. ترکیبات اصلی اسانس نمونه 1 شامل 19/47 درصد سیکلوهگزانول، 14/14 درصد منتیل استات و 10/10 درصد سیکلوهگزانون میباشد. نمونه 2 نیز دارای ترکیباتی شامل 65/26 درصد دی لیمونن، 09/18 درصد سیکلوهگزانول و 87/15 درصد 1-منتون بود. طیفسنجی رامان قادر به شناسایی ترکیبات موجود در نمونه 1 نبود، اما در نمونه 2، طیفسنجی رامان با لیزر به طولموج 532 نانومتر به خوبی قادر به تشخیص ترکیب دی لیمونن و 1-منتون بود ولی سیکلوهگزانول را نتوانست آشکارسازی کند. اگرچه از 6 ترکیب موجود، طیف رامان فقط قادر به تشخیص 2 ترکیب از آنها بود، ولی با توجه به ساده، ارزان و سریع بودن، این روش می تواند یک روش امیدوار کننده برای شناسایی ترکیبات اسانسهای طبیعی باشد
tags: اسانس نعنا فلفلی، کروماتوگرافی گازی، طیفسنجی رامان، کلونجر