رابطه دین‏دارى و احساس امنیت اجتماعى در بین زنان مناطق شمال و جنوب شهر تهران

تاریخ انتشار۲۰۱۴-۷-۰۱
رتبه نشریهعلمی - ترویجی
نمایه نشریهISC

امروزه مفهوم امنیت اجتماعی به عنوان یکی از مهم¬ترین مؤلفه¬های نظم و ثبات نظام اجتماعی مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. احساس امنیت به ویژه برای زنان که نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می¬دهند از اهمیت خاصی برخوردار است. در این میان، دین به عنوان مظهر همبستگی اجتماعی نقش اساسی در ارتقاء احساس امنیت اجتماعی ایفا می¬کند. بر این مبنا، هدف اساسی این مطالعه، بررسی رابطه بین میزان دینداری و احساس امنیت اجتماعی زنان در جامعه مورد مطالعه می¬باشد. این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و برای جمع آوری داده¬های پژوهش از تکنیک پرسشنامه همراه با مصاحبه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان واقع در سنین فعالیت ساکن در مناطق شمال و جنوب شهر تهران می¬باشد. یافته¬های تحقیق رابطه بین میزان دینداری و احساس امنیت را نشان می¬دهد. ضریب همبستگی پیرسون رابطه معنی¬دار بین میزان دینداری و احساس امنیت را با (263/0=r) در بین زنان مناطق شمال و (640/0=r) در بین زنان مناطق جنوب تهران در سطح اطمینان 95 درصد تأیید می¬نماید.