فراتحلیل مطالعات رابطه سرمایه اجتماعی و شادی در ایران سال ۱۳۹۸-۱۳۹۰

تاریخ انتشار۱۴۰۰/۰۶/۰۱
نوع نشریهالکترونیکی
نمایه نشریهISC

تحقیقات در حوزه علوم اجتماعی و موضوعات اجتماعی رشد فراوانی کرده است، با توجه به اینکه تسلط بر همه ابعاد مسائل گوناگون کار دشواری است. می‌توان به تحقیقات ترکیبی به عنوان یک راه‌حل مفید و سودمند روی آورد. احساس شادی و نشاط یکی از ضروری‌ترین خواسته‌های فطری و نیازهای روانی انسان به شمار می‌رودکه تحت تأثیر عوامل گوناگون است. پژوهش حاضر با هدف ترکیب کمی نتایج پژوهش‌های انجام شده در حوزه رابطه سرمایه اجتماعی و شادی در ایران در سال‌های1398-1390انجام شده است. با استفاده از روش فراتحلیل و استفاده از نرم‌افزار جامع فراتحلیل(CMA)، تعداد18مقاله مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج تحقیق فرض همگن بودن مطالعات انجام شده رد شد و فرض ناهمگونی اندازه اثر پژوهش‌ها مورد تأیید قرارگرفت. در واقع رابطه بین سرمایه اجتماعی و شادی، به لحاظ ویژگی‌ها و مشخصات مطالعات متفاوت است و در این وضعیت از متغیرهای تعدیل‌گر بستر تحقیق و جامعه آماری برای مشخص کردن واریانس و محل این تفاوت‌ها استفاده شده است. در تحلیل یافته‌ ها مشخص شد که میانگین اندازه اثر و تأثیر سازه سرمایه اجتماعی بر شادی، در سطح بالا قرار دارد، یعنی متغیر سرمایه اجتماعی عاملی مؤثر در شادی در میان جامعه ارزیابی شده است.

tags: فراتحلیل، سرمایه اجتماعی، شادی اجتماعی، نشاط اجتماعی