نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی در اهدای عضو در بین شهروندان منطقه کاشان

تاریخ انتشار۱۳۸۹/۰۳/۲۸
نوع نشریهالکترونیکی
نمایه نشریهISC

امروزه پیوند اعضاء و پیشرفتهای پزشکی پیرامون آن به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای بشری در نجات جان بسیاری از انسانها به شمار میآید. پیوند به مفهوم انتقال سلول بافت یا عضو زنده از یک فرد به فرد دیگر به نحوی که عملکرد آن محفوظ بماند به عنوان درمان قطعی برخی از بیماریهای تهدید کننده حیات شناخته می شود . علیرغم نتایج موفق پیوند اعضاء، کمبود عضو و عدم آمادگی افراد برای اهدای عضو به عنوان چالش اساسی پیوند به شمار می - آید. در این مطالعه، نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی مانند عدم آگاهی، نوع باورهای دینی، اعتماد به حرفه پزشکی، پایگاه اقتصادی و اجتماعی و مانند آن در آمادگی افراد برای اهداء عضو مورد بررسی قرار گرفته است. بوده و برای جمعآوری دادههای تحقیق از تکنیک پرسشنامه (Social Survey) این تحقیق از نوع پیمایش اجتماعی توأم با مصاحبه استفاده شده است. ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد مؤسسه تحقیقات جنت کریزل تراست می باشد . و فعالیتهای آماری مربوطه برای تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق استف اده شده SPSS همچنین از برنامه کامپیوتری است. جامعه آماری تحقیق شهروندان شهر کاشان در سال 1387 میباشند که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 346 نفر به عنوا ن حجم نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتایج تحقیق و فعالیتهای آماری مربوطه نقش عوامل عدم آگاهی افراد از مرگ مغزی و پیوند عضو، باورهای سنتی مذهبی و عدم اعتماد به سازمان پزشکی در عدم آمادگی آنان برای اهداء عضو را نشان می دهد . همچنین یافته های تحقیق و نتایج آزمون کااسکوئر بین متغیرهای جنس، سن، سطح تحصیلات و پایگاه اقتصادی و اجتماعی افراد با میزان آگاهی آنان از کارت اهداء عضو در سطح اطمینان 99 درصد همبسگی نشان میدهد.

tags: پیوند اعضاء، اهدای عضو، مرگ مغزی، کارت اهداء، باورهای دینی.