بررسی کیفیت زندگی خانواده معلولین بر مبنای معلولیت عضو خانواده

ضریب تاثیر (IF)ثبت نشده
تاریخ انتشار۱۳۹۸/۱۱/۰۶
نوع نشریهالکترونیکی

تأثیر کودکان معلول بر نظام خانواده، سالهای زیادی است که به عنوان یک معضل، توجه متخصصان را به خود جلب کرده است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی خانواده معلولین بر مبنای معلولیت عضو خانواده در جامعه مورد بررسی صورت گرفته است. این مطالعه از نوع مطالعه پیمایشی بوده و برای جمعآوری دادههای تحقیق از تکنیک پرسشنامه استفاده شده است. برای سنجش متغیر اصلی پژوهش از پرسشنامه کیفیت زندگی خانوادههای با فرزند کمتوان ذهنی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه خانوادههای معلولین در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در سال 1395 میباشد. تعداد 177 خانواده معلول به عنوان نمونه تحقیق و با استفاده از روش تصادفی ساده انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتهاند. بر اساس یافتههای پژوهش، کیفیت زندگی 57.6 درصد از خانوادههای معلولین مورد بررسی در حدد پایین، 14.7 درصد متوسط و 27.7 درصد در حد بالا و مطلوب مدی باشدد. در ایدن میدان، بیشدترین مطلوبیت کیفیت زندگی این خانوادهها با 53.7 درصد در حد زیاد در بعدد تعامدل خدانواده و ارتبدا مثبت بین اعضای خانواده میباشد. کمترین مطلوبید ت در بعدد زنددگی فرهنگدی و معندوی و اوقدات فراغت بوده است. در این میان، بین نوع معلولیت عضو خانواده و میزان معلولیت فرد و کیفیت زندگی خانواده معلولین رابطه معنادار وجود دارد. در حالی که کیفیت زندگی خانواده معلولین بر مبنای علت معلولیت عضو خانواده متفاوت نمیباشد.

tags: کیفیت زندگی، معلولیت، تعامل خانواده، کودکان استثنایی.