اندازه گیری اثر فرآیند معکوس فاز در بهره‌وری الکتریکی فیلم پیزوالکتریک پایه پلی وینیل فلوریدین

نویسندگانمحمدرضا پیرمرادیان، محمد نورمحمدی
همایشاولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳/۰۹/۱۱
محل برگزاری همایشتهران
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه کاشان
شماره صفحات۴
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

در این پژوهش تغییرات مقدار چگالی توان خروجی، ولتاژ مدار باز و چگالی جریان مدار کوتاه فیلم پلیمری پلی وینیل فلورید تحت فرآیند معکوس فاز مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور دستگاه نوسان سازی که بتوان دامنه حرکت و بسامد نوسانی آنرا کنترل نمود ساخته شد و با استفاده از آن خروجی توان یک نانو مولد پلیمری مورد ارزیابی قرار گرفت. فیلم پلیمری پلی وینیل فلورید با روش لایه نشانی چرخشی با سرعت 2000 دور بر دقیقه تحت فرآیند معکوس فاز و بدون فرآیند معکوس فاز روی زیر لایه آلومینیومی لایه نشانی شده است. استفاده از روش معکوس فاز تأثیر قابل توجهی در شکل گیری فاز الکتریکی β پلیمر پلی وینیل فلورید در مقایسه با نمونه‌های بدون فاز داشته است. به گونه‌ای که مقدار چگالی توان، ولتاژ مدار باز و جریان مدار کوتاه نمونه‌هایی که با سرعت 2000دور بر دقیقه لایه نشانی شده و تحت فرآیند معکوس فاز قرار گرفته‌اند µW103، V 6 و µA 9 در مقایسه با نمونه بدون فاز افزایش یافته است. کشش زنجیره پلیمری توسط روش لایه نشانی چرخشی و قرار گرفتن فیلم پلیمری در مجاورت یک ماده غیر حلال زمان بیشتری برای جهت گیری منظم مونومرهای قطبی پلی وینیل فلورید در یک راستا، انتقال این نظم به صفحات داخلی پلیمر و تشکیل فاز بلوری زنجیره پلیمری را فراهم کرده و منجر به گذار فاز بلوری از α به β می شود.

کلید واژه ها: پیزوالکتریک، پلی وینیل فلورید، چگالی توان، معکوس فاز، فاز الکتریکی β