طراحی و بررسی عملکرد نانو‌مولد تریبو‌الکتریک مبتنی برنانوکامپوزیت PVDF/ Co Nanopowder

نویسندگانسیده قدسیه هاشمی کچبی، محمد نورمحمدی
همایشاولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳/۰۹/۱۱
محل برگزاری همایشتهران
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه کاشان
شماره صفحات۴
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

با ورود تجهیزات الکترونیکی قابل‌حمل و پوشیدنی به زندگی روزمره‌ی انسان‌ها و هم‌چنین با رشد سریع اینترنت اشیاء(IoT) نیاز به منابع انرژی جایگزین و در دسترس به شدت گسترش یافته است. می‌توان با برداشت انرژی مکانیکی از محیط اطراف، انرژی مورد نیاز این سیستم‌ها را تأمین کرد. در سال‌های اخیر نانو‌مولد تریبو‌الکتریک که برای اولین بار توسط گروه وانگ در سال 2012 ارائه شد، راه‌حل مناسبی برای برداشت انرژی از محیط اطراف می‌باشد. در این تحقیق، طراحی، ساخت و بررسی نانو‌مولد تریبو‌الکتریک (TENG) مورد بحث قرار گرفته است که در آن از نانوکامپوزیت پلی‌وینیلیدن‌فلوراید/نانو‌پودر کبالت (PVDF/Co Nanopowder) که دارای بار الکتریکی مثبت و پلی‌تترا‌فلوئورواتیلن (PTFE) که دارای بار الکتریکی منفی است به عنوان صفحات تریبوالکتریک استفاده شده است. نانوپودرهای کبالت ساخته شده به روش شیمیایی سولوترمال به عنوان ماده تقویت کننده به پلیمرهای PVDF اضافه شده است. دستگاه از دو ماده تریبوالکتریک تشکیل شده است که هر یک از آنها بر روی یک صفحه آلومینیومی قرار می‌گیرند که به عنوان الکترود عمل می‌کند. هنگامی که آنها به صورت مکانیکی با یکدیگر تماس پیدا می‌کنند، بارهای مثبت و منفی منتقل می‌شوند که منجر به اختلاف پتانسیل می‌شود. در این پژوهش بسامد 3 هرتز مورد بررسی قرارگرفته است، که میزان جریان الکتریکی (Isc) ، ولتاژ خروجی (Voc)و بیشترین توان خروجی این سیستم به ترتیب v 504 ، Aμ 35 و μW 4298 می‌باشند که توانایی روشن کردن 80 لامپ LED سفید را دارد.

کلید واژه ها: نانو‌مولد تریبو‌الکتریک، پلی‌تترا‌فلوئورواتیلن ، انرژی مکانیکی، پلیمر پلی‌وینیلیدن‌فلوراید، برداشت انرژی