تاملی جامعه شناختی وضعیت اعتماد اجتماعی نسبت به افراد نابینا و کم بینا

تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۵-۱۰-۱۳
محل برگزاری همایشکاشان
سطح همایشملی

اعتماد اجتماعی امروزه در جامعه به عنوان یکی از مهمترین مفاهیم وموضوعات اجتماعی مطرح است و به انحاء مختلف در نظریه های جامعه شناسی کلاسیک و معاصر بخصوص بعنوان مهمترین بعد سرمایه اجتماعی مطرح بوده و هست . این تحقیق بر آن است تا به شیوه پیمایشی، وضعیت اعتماد اجتماعی نسبت به افراد نابینا و کم بینا در شهر فارسان را مورد بررسی قرار دهد. نتایج حاصل از یک نمونه 220 نفری شهروندان فارسانی به طور خلاصه نشان داد که میزان اعتماد شهروندان فارسانی نسبت به افراد نابینا و کم بینا در حد مطلوبی بوده و این اعتماد بر حسب تحصیلات وقومیت و دیگر متغیر های زمینه ای متفاوت نیست و ازطرف دیگر تحقیق نشان داد هر چه افراد در جامعه بیشتر احساس امنیت کنند، اعتمادشان نیز به این قشر جامعه بیشتر می شود. به علاوه هر چه افراد احساس کنند افراد نابینا و کم بینا از صداقت و دیگر ارزش های اخلاقی بیشتری برخوردار باشند، بر میزان اعتماد مردم نسبت به آنان افزوده می شود.