Authors | زینب رحمانی نوش آبادی,فاطمه محمدی,رضا شرافتی چالشتری |
---|---|
Journal | میکروب شناسی مواد غذایی |
Page number | ۸۰ |
Volume number | ۱۰ |
IF | ثبت نشده |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۱۴۰۲/۰۱/۰۶ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Electronic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | ISC |
Abstract
فناوری پلاسمای سرد یکی از روشهای نوین غیر حرارتی جهت میکروب زدایی در انواع مواد غذایی به واسطه ایجاد محیطی فعال و ذرات و فوتون¬های پُر انرژی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پلاسمای سرد فشار اتمسفری بر باکتری سودوموناس آئروژینوزا در محیط کشت و گلاب بود. در این مطالعه تجربی، باکتری سودوموناس آئروژینوزا تحت تاثیر پلاسما با فرکانس ۱۵ کیلوهرتز و در زمان های ۱۰، ۳۰، ۵۰ و ۷۰ ثانیه قرار گرفت. همچنین اثر پلاسما بر گلاب تلقیح شده با باکتری مذکور در غلظت CFU/mL ۱۰۵ در زمان نگهداری هفت روز در دمای محیطی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری در زمان ۷۰ ثانیه و برابر ۳۱ میلی متر بود. بعلاوه اثر مهار کنندگی پلاسما بر روی سودوموناس آئروژینوزا در گلاب در مدت زمان نگهداری مشهود بود. بنابراین استفاده از پلاسما به عنوان یک روش غیر حرارتی و کاهنده میکروبی در صنعت گلاب پیشنهاد می گردد.
tags: پلاسما، گلاب، سودوموناس آئروژینوزا