بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانلی چهارگونه مریم گلی Salvia L در شرایط آزمایشگاهی

Authorsمریم ایروانی,رویا مهین پور,زهره زهرایی,زینب طلوعی
Journalپژوهش در پزشکی
Page number۱۵۷
Volume number۴۳
Paper TypeFull Paper
Published At۱۳۹۸/۰۹/۲۸
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal IndexISC

Abstract

سابقه و هدف: امروزه به دلیل افزایش استفاده از داروهای شیمیایی و گسترش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک های سنتتیک)صناعی(، همچنین عوارض جانبی مصرف داروها، شناسایی و معرفی گونه های گیاهی با خواص دارویی و ضدمیکروبی اهمیت زیادی دارد. انواع گونه های مریم گلی نیز در طب سنتی و شامل گون ههای Salvia مدرن برای اهداف درمانی استفاده شده اند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی اسان سها و عصاره های متانلی چهار گونه از جنس از منطقه کاشان )اصفهان، ایران( S. syriaca L. و S. limbata C.A. Mey. دو جمعیت از گونه ، S. reuterana Boiss. دو جمعیت از گونه ، S. ceratophylla L. ارزیابی شد. مواد و رو شهای بررسی: در این مطالعه که به روش تجربی- آزمایشگاهی انجام شد، عصار ههای متانلی گونه های مطالعه شده با روش سوکسله تهیه شدند. اسانس ها با استفاده از روش تقطیر با آب به وسیله دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. خواص ضدمیکروبی این گونه ها با روش انتشار در آ گار و تعیین حداقل غلظت بررسی شد. )MBC( و حداقل غلظت کشنده باکتری )MIC( مهارکننده رشد Bacillus و Staphylococcus epidermidis ، Staphylococcus aureus یافت هها: اسان سها و عصار ههای متانلی این نمونه های گیاهی بر باکتری های گرم مثبت Candida albicans از دره نیز سبب مهار رشد S. limbata و اسانس S. reuterana 30 اثر ضدمیکروبی نشان دادند. در ضمن عصاره mg/ml در غلظت subtilis شدند. نتیج هگیری: به نظر می رسد با توجه به خواص ضدمیکروبی برخی از عصار هها و اسانس هایی که در این مطالعه مشاهده شد، می توان از آن ها پس از مطالع ههای تکمیلی گسترده تر به عنوان جایگزین داروهای ضدمیکروبی استفاده کرد.

tags: مریم گلی، خواص ضدمیکروبی، انتشار چاهک، عصاره متانلی، اسانس