نویسندگان | مجید قربانی-ابو الفضل رنجبرفردوئی-فاطمه پناهی-جواد عطارها |
---|---|
تاریخ انتشار | ۲۰۱۴-۱۰-۰۱ |
رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
نوع نشریه | چاپی |
چکیده مقاله
شوری یکی از مهمترین عواملی است که سبب کاهش و گاهی اوقات نابودی رستنی های مناطق خشک و نیمه خشک میگردد. این تحقیق به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر وزن خشک و تر اندامها و زیست توده کل گیاهی و کارایی مقاومت به شوری گونه گیاهی قره داغ (Nitraria schoberi)، اجرا گردید. به منظور انجام این تحقیق، مجموعا 20 گلدان آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفت که تیمارهای آزمایش عبارت از یک تیمار کنترل و 4 تیمار با سطوح شوری مختلف میباشد که به آنها نمک NaCl با غلظتهای 0، 86، 160، 204 و 246mMNaCl اضافه گردید. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان اینگونه عنوان داشت که گیاه قره داغ رشد بهینه خود را در شوری 86mMNaCl کسب کرد و توانایی تحمل غلظتهای بالای شوری آب آبیاری را تا 204mMNaCl دارا میباشد، هرچند که با افزایش میزان غلظت شوری عملکرد گیاه کاهش می یابد. همچنین غلظتهای بالاتر (تیمار 4، 246mMNaCl)، از تحمل گیاه خارج بوده و گیاه بعد از مدتی خشک شده و به مرور از بین خواهد رفت.