نویسندگان | زهرا ناصریان اصل، هدی قاسمیه، دانیال صیاد |
---|---|
همایش | دومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۲-۰۲-۱۶ - ۲۰۲۲-۰۲-۱۷ |
محل برگزاری همایش | 1 - فسا |
ارائه به نام دانشگاه | فسا |
نوع ارائه | سخنرانی |
سطح همایش | ملی |
چکیده مقاله
آب به عنوان حیاتی ترین نیاز بشر، امروزه به دلیل افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به آن به یک کالایی نادر و کمیاب تبدیل شده است. در این راستا آب خاکستری (آب خارج شده از فاضلاب سینک های ظرفشویی، لباسشویی، حمام و روشویی سرویس بهداشتی) می تواند به عنوان یک منبع جایگزین به منظور مدیریت پایدار آب در نظر گرفته شود. هدف از انجام پژوهش حاضر شناخت حجم و ویژگی های آب خاکستری و هم چنین روش های بازیابی و تصفیه آن با استفاده از مرور و بررسی پژوهشهای پیشین است. برای این منظور پژوهشهای داخل و خارج از کشور در رابطه با کمیت و کیفیت آب خاکستری در مناطق مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی مرور منابع پیشین نشان داد، آب خاکستری تیره (آب خارج شده از سینک ظرفشویی) با داشتن مقدار قابل ملاحظه ای فسفر و نیتروژن آلوده ترین نوع آب خاکستری است. هم چنین نتایج پژوهشها در رابطه با انواع روش های بازیابی آب خاکستری نشان داده است که روش تلفیقی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بهترین روش برای بازیابی آب خاکستری با مقدار استاندارد مطلوب است. بنابراین با تصفیه مناسب و مطلوب آب خاکستری به منظور مصارف مختلف، می توان تا حدودی نیاز آبی مورد نظر را تامین نمود.
کلید واژه ها: آب خاکستری، بازیافت، مدیریت پایدار آب