Authors | محدثه نقادی یان مقدم,الهه محمودی خالدی |
---|---|
Journal | مجله علوم و صنایع غذایی ایران |
Page number | ۳۱۹ |
Volume number | ۱۸ |
IF | ثبت نشده |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Electronic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | SCOPUS ,ISC |
Abstract
عسل محصولی طبیعی است که از دیرباز علاوه بر تغذیه، برای درمان نیز کاربرد داشته است. در این ارتباط، اثر ضد میکروبی چند عسل ایرانی علیه سویههای باکتریایی مقاوم به آنتیبیوتیک و ارتباط این اثر با فعالیت آنزیمی نمونههای عسل مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه، محتوای پروتئینی 20 نمونه عسل قبل و بعد از استخراج تعیین و با تکنیک SDS-PAGE بررسی گردید. سپس میزان فعالیت آنزیمهای گلوکزاکسیداز، آمیلاز، اینورتاز و کاتالاز هر عسل اندازهگیری شد. مهار سویههای باکتریایی مورد آزمون در حضور عسل با روش انتشار از چاهک بررسی شد و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد باکتریایی و تازگی عسل ارزیابی گردید. محتوای پروتئینی نمونهها قبل از استخراج در محدوده 06/0±4/0 تا 19/64±0/1 میلیگرم بر گرم عسل قرار داشت و پس از استخراج این میزان حدود 50% یا کمتر کاهش یافت. در نمای پروتئینی همه عسلها پس از الکتروفورز، 3 باند مربوط به آنزیمهای آمیلاز، اینورتاز و گلوکزاکسیداز قابل مشاهده بود. میزان فعالیت آنزیمها به ترتیب به گلوکزاکسیداز> اینورتاز> آمیلاز> کاتالاز اختصاص داشت. نمونههای عسل منتخب فاقد اثر بر سویهی Staphylococcus epidermidis و دارای کمترین اثر بر سویهی Pseudomonas aeruginosa بودند. الگوی مهاری سویههای Escherichia coli و Enterococcus faecalis مشابه بود، اما الگوی مهاری متفاوتی از سویهی Staphylococcus aureus پس از تلقیح عسلها مشاهده شد. این بررسی نشان داد که آنزیم گلوکزاکسیداز نقش مهمی در مهار باکتریها دارد، اما این نقش در سویههای کاتالاز مثبت دچار نوسان است. همچنین آنزیمهای آمیلاز و اینورتاز میتوانند معیاری از تازگی عسلها باشند.
tags: عسلهای ایرانی|فعالیت ضد باکتریایی|گلوکزاکسیداز|اینورتاز|آمیلاز ،