ساخت نانوذرات نمک طعام آلاییده با منگنز به دو روش هم رسوبی و اولتراسونیک و بررسی و مقایسه خواص دزیمتری آن در پرتودهی گاما

نویسندگانمصطفی زاهدیفر,زهره سعیدی سوق,احسان صادقی
همایشکنفرانس هسته ای 1392 گیلان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۴-۲-۲۶
محل برگزاری همایشگیلان
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

دراین پژوهش نانوذرات نیمه رسانای سدیم کلرید آلاییده شده با منگنز به دو روش هم رسوبی و اولتراسونیک ساخته شده و خاصیت ترمولومینسانس آن مورد مطالعه قرارگرفته است. سپس جهت تعیین نوع ساختار بلوری نمونه ها بوسیله-ی دستگاه پراش پرتو ایکس مورد بررسی قرار گرفتند.اندازه و ریخت شناسی نانوپودرها با میکروسکوپ الکترونی روبشی مطالعه گردید.علاوه براین منحنی تابش ترمولومینسانس آنها که با پرتوهای گاما ازمنبع Cs137 پرتودهی شده اند با برنامه محاسباتی برازش شده و پارامترهای گیراندازی به دست آمده است. نتایج بدست آمده نشان می¬دهند که نانوذرات به دست آمده از روش اولتراسونیک قله¬هایی با دمای بالاتر و حساسیت بالاتر ایجاد می¬کنند.