مقایسه اثر شوری و استفاده از جلبک دونالیلا سالینا بر روی میزان کلروفیل a و b در گیاه زیره سبز سبزوار

نویسندگانریحانه عموآقایی,سیدعلی حسینی تفرشی,عاطفه جمال
همایشسومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۵-۶-۱۷
محل برگزاری همایشتهران
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود زمین های کشاورزی مطلوب در کشور ، شناسایی گیاهان کاربردی و دارویی بسیار حائز اهمیت بوده و از نظر اقتصادی بسیار قابل توجیه می باشد. در طی این تحقیق، طبق نتایج بدست آمده قبلی، آستانه شوری برای گیاه زیره سبز سبزوار را 200 میلی مولار در نظر گرفته و در قالب یک طرح کاملا تصادفی از غلظت 200 میلی مولار نمک روی تعدادی از گلدانها در کنار نمونه های شاهد با غلظت صفر، استفاده شد. در آستانه جوانه زنی زیره ها پس از 20 روز از مرحله کاشت، از محلول عصاره جلبکی دونالیلا سالینا که در آزمایشگاه گیاه شناسی در محیط کشت جلبکی 11GB رشد داده شده بود و در ترکیب با آب مقطر و محلول توئین 20 طی مراحلی آماده گردیده بود استفاده شد و به میزان 1 سی سی به خاک گلدان نمونه های مورد نظر انتقال داده شد. بعد از اتمام دوره رشد گیاهان مربوطه، طیف مربوط به مقدار کلروفیلهای موجود در گیاه، با دستگاه اسپکتروفوتومتر در طول موجهای 645، 652، 663 و 470 نانومتر اندازه گیری شد.نتایج حاکی از آن بود که استفاده از جلبک دونالیلا سالینا نه تنها مقاومت گیاه را نسبت به شوری بالا برده بلکه میزان کلروفیلهایa و bرا بطور مشهودی بهبود بخشیده است.