تعیین آستانه شوری و بررسی اثرات آن بر جوانه زنی گیاه زیره سبز (.Cuminum Cyminum L)

نویسندگانعاطفه سادات جمال,سیدعلی حسینی تفرشی,ریحانه عموآقایی
همایشدومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۴-۱۰-۱۳
محل برگزاری همایشتهران
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

باتوجه به روند افزایشی توسعه اراضی شوروکمبود زمینهای کشاورزی مطلوب درکشورشناسایی گیاهان کاربردی ودارویی بسیارحائز اهمیت بوده و ازنظراقتصادی بسیارقابل توجیه می باشد جهت بررسی تعیین آستانه شوری برروی جوانه زنی و رشد اولیه گیاه زیره سبز درازمایشگاه گیاه شناسی ازمایشی بصورت فاکتوریل درقالب طرح کاملا تصادفی باچهارتکرار اجرا شد دراین ازمایش چندتیمارشوریمختلف با غلظتهای صفرشاهدو50و100و150و200و250و300میلی مولار برلیتر ازنمک NaClروی 4واریته مختلف ازبذرهای زیره سبز اعمال شد صفات موردارزیابی دراین تحقیق شامل درصد جوانه زنی طول ریشه چه طول ساقه چه و تعیین شاخص بنیه بذربود نتایج بدست آمده نشان داد که درصد جوانه زنی طول ریشه طول ساقه وزن خشک ریشه و ساقه و همچنین شاخص بنیه بذرهمراه با افزایش غلظت شوری درواریته های مختلف کاهش معنی داری بهمراه داشت دراین تحقیق یادداشت برداریها بصورت مکرر دربین تکرارهای مختلف صورت گرفت درحالیکه بین این تکرارها اختلاف معنی داری وجود نداشت