اثر قطع عضو همیپلویکتومی بر کینماتیک و نیروی تولیدی عضلات اندام تحتانی حین راه رفتن با پروتز کانادین- گزارش موردی

نویسندگانکیوان شریف مرادی مصطفی کمالی محمدتقی کریمی
نشریهتوانبخشی
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه کاشان
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۷-۱۰-۱۰
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

هدف: قطع همی پلویکتومی، یک روش جراحی است که در آن اندام تحتانی و بخشی از پلویس برداشته می شود. تحقیقات در زمینه راه رفتن بیماران قطع همی پلویکتومی بسیار کم است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر قطع عضو همی پلویکتومی بر کینماتیک و نیروی تولیدی عضلات اندام تحتانی حین راه رفتن با پروتز کانادین- گزارش موردی بود.

روش بررسی: یک بیمار با قطع همی پلویکتومی سمت چپ با با قد، وزن و سن به ترتیب 75/1 متر، 75 کیلوگرم، و 39 سال در مطالعه شرکت نمود. مدل کردن سیستم عضلانی اسکلتی با استفاده از نرم افزار «اوپن سیم» و «ویژوال تری دی» صورت گرفت.

یافته ها: الگوی کینماتیکی مفصل مچ پا و زانوی پای سالم بیمار همی پلویکتومی در فازهای بارگذاری، میانه اتکا، انتهای اتکا و پیش نوسان تفاوت معنی داری با پای همتای فرد سالم داشت(05/0P<). نیروی تولیدی عضلات اکستنسور ران، ابداکتور ران، اکستنسور زانو به همراه عضلات تیبالیس انتریور و پوستریور در پای سالم بیمار همی پلویکتومی به طور معنی داری از پای همتای فرد سالم بیشتر بود(05/0P<).

نتیجه گیری: الگوی کینماتیک راه رفتن افراد قطع عضو همی پلویکتومی با استفاده از پروتز کانادین به طور بارزی تغییر می کند. تغییرات کینماتیکی با افزایش معنی دار نیروی تولیدی عضلات مختلف اندام تحتانی همراه است که می تواند اثر مخربی بر مفاصل اندام تحتانی بخصوص مفصل زانو داشته باشد که اهمیت موضوع باید مد نظر توانبخشان و متخصصین توانبخشی قرار گیرد.

لینک ثابت مقاله