نویسندگان | سیامک دخانی,سعید دوازده امامی,مریم آقائی |
---|---|
همایش | اولین همایش بین المللی مهندسی ومدیریت کشاورزی ُ محیط زیست و توسعه پایدار |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۶-۲-۲۹ |
محل برگزاری همایش | همدان |
نوع ارائه | سخنرانی |
سطح همایش | بین المللی |
چکیده مقاله
شوری آب مخزن و گرانروی پارامترهای مهم برای ارزیابی کارایی منبع آب هستند. به منظور بررسی روند تغییرات شوری و ویسکوزیته آب مخازن و خاک در اثر تبخیر دوسری آزمایش در گلخانه وآزمایشگاه طراحی گردید . در آزمایش¬های گلخانه¬ای اثر تبخیر بر افزایش EC عصاره خاک و درآزمایشگاه اثر تبخیرآزاد بر تغییرات شوری در حجم¬های اولیه مختلف و شوری¬های اولیه مختلف مورد بررسی قرار گرفت و تغییر ویسکوزیته ناشی از تغییر شوری هم اندازه¬گیری شد. براساس نتایج بدست آمده از این تحقیق روند تغییرات شوری دراثرتبخیر در کلیه تیمارهای مورد بررسی به¬صورت یک تابع نمایی بود که با افزایش درصد تبخیر ، درصد افزایش شوری بنحو معنی داری تغییرکرد. لزوجت ( ویسکوزیته ) آب نیز در اثر تبخیر و افزایش شوری زیاد شد. با تبخیر 45 درصد آب موجود ، شوری آب باقیمانده 50 درصد و با تبخیر 90 درصد آب ، شوری آب باقیمانده 400 درصد افزایش یافت. این روند در حجم¬های کم آب سریع¬تر و در حجم¬های زیاد کندتر رخ داد. با افزایش شوری، ویسکوزیته آب نیز در اثر تبخیر و افزایش شوری زیاد شد. بر اساس نتایج این آزمایش در اثر تبخیر و در نتیجه تغییر غلظت نمک کلرور سدیم از 5/3 درصد به 15و 25 درصد، ویسکوزیته آب از 06/1 به 25/1 و 45/1 سانتی استوک افزایش یافت.