ارزیابی اثرات فضایی پروژه¬های محرک توسعه بر سرزندگی و نشاط در بافت فرسودة شهری مطالعه موردی: طرح میدان سمبلیک محدوده بازار قدیمی مبارکه

نام نویسنده (دانشجو):
محل دفاع: دانشگاه کاشان
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه: استاد راهنما

چکیده:

پروژه ­های توسعه محور زمینه­ای هستند که در فرایند بازآفرینی شهری می­تواند بافت فرسوده را احیا کند. اجرای این طرح­ها ضمن ایجاد سرزندگی و نشاط عملکردی-اجتماعی و احیای هویت و میراث شهری، موجب تقویت ساختارهای اجتماعی و جذب سرمایه­گذاری­های کلان در حوزة بافت­های فرسودة شهری می­شود؛ بدین­منظور در این پژوهش اثرات فضایی پروژة محرک توسعه میدان سمبلیک (محدوده قدیمی بازار مبارکه) قبل از اجرا در چهار بعد اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و زیست­محیطی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. جامعة آماری پژوهش ساکنین و کسبة منطقه 7 مبارکه می­باشد و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران384 نفر که برای اطمینان بیشتر400 نفر انتخاب گردید. روش تحقیق در این پژوهش، بصورت توصیفی-تحلیلی و نوع آن کاربردی و توسعه­ای می­باشد. نحوة جمع­آوری اطلاعات بصورت اسنادی و پیمایش میدانی است. ابزار مورد استفاده جهت تحلیل، نرم­افزارهای،GISو SPSS وAMOS می­باشد. داده­ها از طریق جمع­آوری400عدد پرسشنامه و وارد کردن داده­ها به نرم­افزار  SPSS22 و آزمونT تک نمونه­ای وخی دو  استفاده گردیده است. برای پایایی از ضریب الفای کرونباخ استفاده شده که عدد به دست آمده برای تمامی ابعاد بالاتر از 0.7 محاسبه گردید. نتایج آزمون تی تک نمونه­ای نشان می­دهد که میانگین اثرات فضایی پروژه­های محرک توسعه بر سرزندگی و نشاط در بافت فرسوده شهر از عدد 3 که میانة نظری پاسخ­ها می­باشد، بیشتر است و به طور کلی مثبت ارزیابی شده است؛ همچنین نتایج نشان داد که پروژه­های محرک توسعه با سرزندگی و نشاط در بافت فرسودة شهر ارتباط معناداری دارند و در تمامی ابعاد تأثیر مثبتی داشته و با استفاده از مدل­سازی نرم­افزار آموس تأثیر ابعاد اجتماعی و اقتصادی از ابعاد کالبدی و زیست­محیطی بیشتر است.