ارزیابی توزیع فضایی پارکینگ های عمومی شهر کاشان و ارائه الگوی بهینه جهت دسترسی مناسب شهروندان

نام نویسنده (دانشجو):
محل دفاع: دانشگاه کاشان
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه: استاد راهنما

چکیده:

پارکینگ‌ها یکی از مهم‌ترین تاسیسات زیربنایی در شهر محسوب می‌شوند که نقش بسیار مهمی در کاهش پارک حاشیه‌ای و ترافیک در معابر را ایفا می‌کنند.کمبود پارکینگ های عمومی می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی نظیر تلف شدن وقت شهروندان برای پیدا کردن فضای پارک مناسب، اشغال فضای معابر و به دنبال آن کاهش ظرفیت معبر و کاهش سرعت عبور و مرور و افزایش ترافیک شود. این پژوهش با هدف ارزیابی پارکینگ‌های موجود در شهر کاشان جهت کارایی مناسب و همچنین ارائه یک الگوی بهینه جهت مکان‌یابی پارکینگ‌ها انجام شده است که جمع آوری اطلاعات از طریق روش کتابخانه ای، نقشه های موجود و روش میدانی صورت گرفته است. بدین منظور جهت ارزیابی محدوده خدماتی پارکینگ‌های موجود از  مدل تحلیل شبکه و جهت ارزیابی فضایی پارکینگ‌های موجود از روش آمار فضایی استفاده شده است و در نهایت به منظور شناسایی مناطق مناسب ایجاد پارکینگ از مدلAMP در سیستم اطلاعات جغرافیایی استفاده گردیده است. و پس از آن بر اساس معیارهای موثر در مکان یابی پارکینگ عمومی در محیط ArcGIS فرایند مکان یابی صورت گرفته است. نتایج  این پژوهش نشان می‌دهد که مناطق مرکزی شهر کاشان در نزدیکی بافت تاریخی شهر شامل خیابان‌های اباذر چهارراه آیت الله کاشانی میزان دروازه دولت و میدان ۲۲ بهمن نسبت به سایر نقاط نیازمندی بیشتری به پارکینگ دارند. همچنین نتایج حاکی از آن است که کاربری‌های جاذب سفر در مرکز کاشان تاثیر زیادی بر نحوه پراکندگی پارکینگ‌ها دارد. به نحوی که اکثر این  پارکینگ‌ها در منطقه تاریخی و در نزدیکی بازار کاشان مستقر شده اند. در نهایت از مساحت مورد مطالعه 1/4 درصد( 244/19 هکتار) ازمحدوده مورد مطالعه با کیفیت مناسب و 41/0(91/1هکتار) نامناسب جهت احداث پارکینگ عمومی مشخص شد.