بررسی تطبیقی تاثیر جهانی شدن برفرهنگ محلی ایران و آفریقای جنوبی

محل برگزاری همایش1 - کاشان
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه کاشان
سطح همایشبین المللی

جهانی شدن اصطلاحی است که از اواسط دهه 1980 متداول شده است .فرایند جهانی شدن موضوعی بحث برانگیز و درعین حال مهم است و ازدیدگاه های متفاوت و گاه متضاد بدان پرداخته شده است. جهانی شدن زنجیره ایی از دگرگونی هاست که عرصه های گوناگون فرهنگ، سیاست و اقتصادکشورهای جهان را دربرگرفته و گمان می رود درنهایت به ایجاد یک نظام واحد جهانی بیانجامد. می توان جهانی شدن را به معنای تحقق شرایط جهانی که در آن پیوستگی فرهنگ های محلی با یکدیگر حاصل می شود تعریف نمود که دارای ابعاد متعددی است ازجمله بعد اقتصادی، بعداجتماعی-سیاسی، بعد علمی و فناوری و بعد فرهنگی که هریک دارای ماهیت و اهمیت ویژه ای است. جهانی شدن از بعد فرهنگی بیشتر ناظر بر فشردگی زمان و مکان و پیدایش شرایط جدیدی برای جامعه جهانی و جهانی شدن فرهنگ است. شناخت این پدیده برای کشورهایی که برحفظ ارزش فرهنگی خود اصرار دارند، برای شناخت چالش هایی که این پدیده برای آنها به همراه خواهد داشت بسیار مهم است. دراین مقاله تلاش شده به مطالعه تأثیر جهانی شدن بر فرهنگ محلی ایران و آفریقای جنوبی پرداخته و نشان دهیم که فرهنگ های محلی در پرتوی جهانی شدن هم به حیات و بقای خود ادامه می دهند. روش پژوهش حاضر ازنوع کیفی بوده و از اسناد کتابخانه ای و (کتب، مجلات، مقالات معتبرداخلی وخارجی) برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز، استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که فرایند جهانی شدن تاثیری ژرف برحیطه های مختلف زندگی داشته است بخصوص جنبه فرهنگی که جهانی شدن فرهنگ بر جهانی سازی هنجارها، عقاید و اهداف یک فرهنگ و تمدن خاص بدون توجه به تمایزها و تفاوت های فرهنگی بادیگر ملت ها و تمدن هاست.

کلید واژه ها: فرهنگ. جهانی شدن. جهانی سازی. بعدفرهنگی جهانی شدن