نقش سکولاریته (دنیوی شدن) در افول هنرهای سنتی در ایران

تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۶-۵-۱۹
محل برگزاری همایشرشت
سطح همایشبین المللی

چکیده : یکی از مباحث مطرح در جامعه شناسی، سکولاریته(دنیوی شدن) و تأثیر آن بر جوامع است. جامعهشناسان نظریات مختلف و گاه متضادی در این مقوله مطرح میکنند و هر کدام به زاوایایی از آن میپردازند. جوامعی که دین در طول تاریخ شکلگیری آن جوامع نقش تعیین کننده داشته و دارد، چنانچه پدیده دنیویشدن، که اساساً پدیدهای غربی و وارداتی است و دین را در جوامع به حاشیه میراند، در این جوامع رسوخ کند تأثیری شدید بر زندگی و فرهنگ این که باعث شده بسیاری از مظاهر فرهنگی جوامع (Globalization) جوامع میگذارد. با ظهور پدیده جهانیشدن مختلف در حالت خوشبینانه در همدیگر ادغام و در حالت بدبینانه تضعیف یا معدوم شوند؛ جوابگویی به مسئله سکولاریته (دنیوی شدن) را پیش از پیش لازم و حیاتی کرده است. در این میان فرهنگ به صورت عام و هنرهای سنتی به عنوان زیرشاخهای از فرهنگ جامعه از دیگر پدیده هایی است که در معرض دنیوی شدن قرار دارد. هنرهای سنتی شکلگرفته در جوامع، چکیده اندیشهها و باورهای آن جوامع به حساب میآیند و جنانچه توسط فرهنگ مهاجم تحلیل روند تمام هویت آن جامعه رو به اضمحلال خواهد رفت. در این تحقیق سعی شده تا پدیده دنیویشدن و تأثیر آن بر هنرهای سنتی ایران در حد توان و بضاعت این مقاله بررسی شود. در این مقاله شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانهای- تحلیل محتوا، روش تحقیق کیفی و در تحلیل اطلاعات نیز از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است.