ضرورت کارآفرینی واشتغال زایی در دستبافته های عشایراسکان یافته درکانون های اسکان

تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۵-۵-۱۲
محل برگزاری همایشساری
سطح همایشملی

چکیده چکیده دست¬بافته¬های عشایری به¬عنوان بخشی از هنرهای بومی، قومی و کاربردی به¬دلیل قابلیت¬های بالای کاربرد، از ظرفیت¬های مناسب و بالایی جهت کارافرینی و اشتغال¬زایی برخوردار است. ضمن این¬که بررسی استعدادها، ظرفیت¬ها و بسترهای ایجاد کارآفرینی و اشتغال¬زایی دراقتصاد مناطق مختلف و متنوع، یکی از مبرم¬ترین و ضروری¬ترین وظایف و دغدغه¬های کنونی جامعه¬ی ما درشرایط فعلی است. این مسأله به¬ویژه درنواحی محروم هم¬چون مناطق و کانون¬های عشایری بیشتر ملموس و در عین حال بهره مند از توان بالقوه اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی، از اولویت بیش¬تری برخوردار است. شهرک¬ها یا کانون¬های اسکان و نیمه¬اسکان عشایر، فارغ از بررسی علل ظهور این نوع از سکونت¬ها برای عشایر(برخی ازدلایل درنمودار شماره1آمده-است)، شرایط، ظرفیت و بستر مناسبی را جهت کارآفرینی و اشتغال¬زایی در حوزه¬ی هنرهای بومی و کاربردی عشایر یعنی دست¬بافته¬ها فرآهم آورده¬است که می¬تواند عامل مؤثر و مسمرثمری در بهبود و افزایش سطح رفاه اقتصادی و اجتماعی و کمک به درآمد عشایر اسکان¬ یا نیمه¬اسکان یافته باشد. این مقاله برآن است تا به مطالعه و بررسی ظرفیت¬های وجودی و نهفته در دست¬بافته¬های عشایراسکان و نیمه¬اسکان یافته¬ی در شهرک¬های اسکان در کشور بپردازد. مباحثی که دراین مقاله مورد مطالعه و بررسی قرارمی¬گیرد، عبارتند از : مقدمه، نقش دست¬بافته¬های عشایری در توسعه¬ی پایدار، کارآفرینی : واژه-شناسی و تعریف، اهمیت و ضرورت پرداختن به کارآفرینی، اقتصاد و کارآفرینی هنر، تعریف سرمایه و انواع آن، جامعه¬ی عشایری و داشته¬های آن نمودی عینی از انواع سرمایه، ضرورت حفظ سرمایه¬های نمادین، دست¬بافته¬ها(سرمایه¬ی نمادین)، ازطریق کار(بافت)نمادین، توسط تولیدکنندگان (بافندگان) نمادین، نقش دست¬بافته¬های عشایری در توسعه¬ی پایدار، ضرورت اشتغال¬زایی و کارآفرینی در هنرهای بومی، قومی و کاربردی به¬ویژه دست¬بافته¬های ایل قشقایی، خلاقیت و نوآوری در هنرهای سنتی، بومی و کاربردی[دست¬بافته¬های عشایری]. ازآن¬جایی که این مقاله کالبدی بنیادین و کاربردی دارد، لذا نوع تحقیق توسعه¬ای و شیوه¬ی تحقیق نیز به¬صورت توصیفی تحلیلی خواهد بود. شیوه¬ی گردآوری اطلاعات نیز از نوع کتاب¬خانه¬ای خواهد بود.