سیمای زن از دیدگاه فوزیه ابو خالد،شاعر معاصر عربی

تاریخ انتشار۲۰۱۶-۶-۰۱
نوع نشریهچاپی
نمایه نشریهSID

فوزیه ابوخالد(1955) یکی از شاعران معاصری سعودی است که جانمایه¬یبسیاری از سروده¬ها ومجموعه¬های شعری وی برگرفته از زن است. این بانوی شاعر توانسته در اشعار زیادی اعتراض خود را به جامعه¬اش در خصوص اجحاف در حق زنان بیان دارد. هدف این پژوهش عبارت بود از اینکه با روش توصیفی ـ تحلیلی به بررسی سیمای زن در شعر این شاعر بپردازد وجلوه¬هایی از جایگاه زن را در شعر ایشان بررسی نماید. از جمله مقوله¬هایی که در شعر فوزیه نسبت به زن اهتمام ویژه¬ای به آن شده است، شکوه از عدم تکریم زن به عنوان مادر بشریت است. مادری که او را نماد رستاخیزی و باروری برشمرده و وی را هم ردیف وطن و سرزمین خوانده است و خواستار آزادی وی از یوغ ستم جامعه¬ی خویش شده.وی برای اینکه بتواند علیه سنت جامعه به پاخیزد و از حقوق زنانه¬اش آزادانه دفاع کند به شعر روی آورده تا با زبان شعر آزدانه در برابر خوارداشتِ زنان قد علم کند.

متن کامل مقاله