بررسی روشهای شوری زدایی و شیرین کردن آب شور و روشهای دفع پسماند آن

نویسندگاناصغر توسلی,جواد یزدان پناه,فاطمه پناهی
همایشاولین همایش ملی بحران آب و مدیریت آن در مناطق خشک ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۶-۲-۳
محل برگزاری همایشیزد
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

امروزه کمبود منابع آب مناسب علی¬الخصوص در مناطق خشک و نیمه¬خشک مشکلات متعددی را ایجاد کرده است اگر چه بیش از 70 درصد سطح کره زمین را آب فرا گرفته است اما شوری بالای منابع آب سبب شده است تا بشر با محدودیتی جدید در زمینه استفاده از این منابع مواجه شود. لذا امروزه شوری¬ زدایی آب بیش از هر زمانی توجه همگان را به خود معطوف کرده است. شیرین¬سازی آب¬شور به کمک روش¬های مختلف در سطح دنیا متناسب با کمیت و کیفیت آب مورد نیاز انجام می¬شود. عمده¬ترین تکنیک¬های نمک¬زدایی شامل روش گرمایی، روش ممبرانی و روش شیمیایی می¬باشند که هر کدام دارای روش¬های متعدد و مزایا و معایبی هستند و با توجه به شرایط منطقه¬ای و نیاز، بکارگیری می¬شوند. هزینه آب تولید شده یکی از مهم¬ترین عوامل مؤثر در انتخاب روش است که وابسته به کیفیت آب ورودی، نوع فن آوری، ظرفیت کارخانه، تأمین و مصرف انرژی منجر به افزایش هزینه¬های نمک¬زدایی و در نتیجه بعضاً غیر اقتصادی شدن روش می¬شوند ویژگی¬های محل احداث کارخانه، هزینه انتقال از منبع به محل تصفیه¬خانه، نحوه توزیع آب تصفیه¬شده و دفع پسماند تولید شده، متفاوت بوده و این عوامل در انتخاب روش¬های مذکور و مقایسه آن¬ها با یکدیگر بسیار تأثیر گذار هستند.