بهره‌گیری از نانوتکنولوژی در علوم کشاورزی و منابع‌طبیعی

نویسندگانمهدیه افشاری نیا,فاطمه پناهی
همایشهمایش بین المللی علوم و فن آوری نانو
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۱۲-۳۰ - ۲۰۲۰-۱۲-۳۰
محل برگزاری همایش1 - تهران
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه تهران
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشبین المللی

چکیده مقاله

بخش کشاورزی و نیز بهره‌برداری مواد غذایی در تمام نقاط جهان به‌خصوص در کشورهای درحال توسعه دارای اهمیت ویژه‌ای است. کشاورزی رایج در افزایش تولید مواد غذایی و کاهش هزینه آن به نتایج چشمگیری دست یافته‌است، اما نمی‌توان آثار سوء‌استفاده بیش از حد و غیردقیق از نهاده‌های جدید بر محیط‌زیست و بهداشت انسان‌ها را نادیده گرفت. امروزه به‌وسیله سنسورهای نانو می‌توان میزان مواد غذایی و سموم زمین‌های زراعی را برآورد کرد و بدین وسیله از آلودگی محیط جلوگیری کرده، و نیز سلامت محصولات افزایش می‌یابد. هم‌اکنون در جهان سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در رابطه با فن‌آوری نانو صورت گرفته‌است که بیانگر اهمیت بالای این تکنولوژی اررزشمند می‌باشد. در حال حاضر، مشکلات زیادی پیش روی بخش کشاورزی است، از جمله تغییرات اقلیمی، افزایش جمعیت، مصرف بیش از اندازه از منابع طبیعی و ذخایر ارزشمند، مشکلات زیست محیطی، تقاضای روز افزون غذا و... که روز به روز درحال ازیاد است.در این راستا فن‌آوری‌های جدید، امکان استفاده مجدد از انرژی، آب و منابع‌طبیعی را فراهم خواهد کرد. کاربردهای تکنولوژی نانو، در رشته‌های گوناگون از جمله کشاورزی و زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله به برخی از روش‌های بهره‌گیری از نانوتکنولوژی در علوم کشاورزی و منابع‌طبیعی اشاره می‌گردد. بخش کشاورزی و نیز بهره‌برداری مواد غذایی در تمام نقاط جهان به‌خصوص در کشورهای درحال توسعه دارای اهمیت ویژه‌ای است. کشاورزی رایج در افزایش تولید مواد غذایی و کاهش هزینه آن به نتایج چشمگیری دست یافته‌است، اما نمی‌توان آثار سوء‌استفاده بیش از حد و غیردقیق از نهاده‌های جدید بر محیط‌زیست و بهداشت انسان‌ها را نادیده گرفت. امروزه به‌وسیله سنسورهای نانو می‌توان میزان مواد غذایی و سموم زمین‌های زراعی را برآورد کرد و بدین وسیله از آلودگی محیط جلوگیری کرده، و نیز سلامت محصولات افزایش می‌یابد. هم‌اکنون در جهان سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در رابطه با فن‌آوری نانو صورت گرفته‌است که بیانگر اهمیت بالای این تکنولوژی اررزشمند می‌باشد. در حال حاضر، مشکلات زیادی پیش روی بخش کشاورزی است، از جمله تغییرات اقلیمی، افزایش جمعیت، مصرف بیش از اندازه از منابع طبیعی و ذخایر ارزشمند، مشکلات زیست محیطی، تقاضای روز افزون غذا و... که روز به روز درحال ازیاد است.در این راستا فن‌آوری‌های جدید، امکان استفاده مجدد از انرژی، آب و منابع‌طبیعی را فراهم خواهد کرد. کاربردهای تکنولوژی نانو، در رشته‌های گوناگون از جمله کشاورزی و زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله به برخی از روش‌های بهره‌گیری از نانوتکنولوژی در علوم کشاورزی و منابع‌طبیعی اشاره می‌گردد.

کلید واژه ها: محیط‌زیست، فن‌آوری نانو، صنایع غذایی، سلامت محصولات