بررسی اثربخشی عملیات بیولوژیکی بر تغییرات پوشش گیاهی حوزه آبخیز دریاچه نمک

محل برگزاری همایش1 - کاشان
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه کاشان
سطح همایشملی

در پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی عملیات بیولوژی کی بر تغییرات پوشش گیاهی از شاخص تفاضل نرمال شده پوشش گیاهی )NDVI ) + استخراج شده از تصاوی ر ماهواره ای سنجندۀ ETM استفاده شد. بدی ن ترتیب، تصاوی ر ای ن سنجنده در سال های ،2002 2015 و 2020 مربوط به فصل روی ش برای حوزه آبخیز دری اچه نمک تهیه شد. نتای ج بررسی ای ن شاخص برای کل حوزه بیان کننده ای ن است که، پوشش گیاهی در سال 2020 نسبت به سال 2002 دارای تغییرات مثبتی بوده است. همچنین سطح عملیات بیولوژی ک اجرا شده برابر 5125/84 هکتار میباشد که به تفکیک، 5/5 هکتار مربوط به جنگلکاری، /274 44 هکتار مربوط به بانکت به همراه بذرکاری، 4809/8 هکتار مربوط به بذرکاری و 19/51 هکتار مربوط به بذرپاشی است. به طور کلی با بررسی عملیات بیولوژی کی اجرا شده می توان نسبت به اصالح دیدگاههای موجود و برنامه ریزی در جهت مطلوب گام مؤثری برداشت، و چنانچه این عملیات به صورت مناسب اجرا گردد اثرات مثبت و ارزنده را برای حوزه های آبخیز بهدنبال خواهد داشت.

کلید واژه ها: اقدامات آبخیزداری، احیاء بیولوژیک، رویشگاه، N