امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی

نویسندگاناسماعیل زمانی,فاطمه پناهی,سیدعلی موسوی
همایشدومین همایش ملی انجمنهای علمی دانشجویی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی کشور
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۴-۲-۲۶
محل برگزاری همایشکرج
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

توجه به امنیت غذایی و توسعه پایدار در بخش تولیدات کشاورزی و منابع طبیعی ضروری است و توجه به امنیت پایدار غذایی موجب توسعه اقتصادی در بخش تولیدات میشود و مسلما بدون حفاظت از منابع آب، خاک، جنگل، مرتع و بهره برداری بهینه از آنها نمیتوان به توسعه پایدار و تولید مطمئنی در کشاورزی دست یافت. هرچند برخی از موانع، تهدیدها و راهکارهای مرتبط با امنیت غذایی و توسعه پایدار وجود دارد ولی بهبود و اصلاح ساختارهای بخش کشاورزی، خروج از شکل سنتی و مکانیزه کردن فرآیندها، افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی و جلوگیری از اقدامات سودجویان در اراضی ملی از مهمترین راهکارهای رسیدن به توسعه پایدار است. این مهم بخاطر اهمیت و جایگاهی که بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی، اشتغال دائمی و فصلی اقشار وسیعی از مردم و یا تأمین مواد اولیه یا کالای واسطه ای مورد نیاز دیگر بخش های اقتصادی دارد، تحول کمی و کیفی وسیعی در تولیدات دامی و خودکفایی در انواع محصولات دامی را محقق میسازد. برای تأمین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش، تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاری های کلان اقتصادی نقش ایفا کنند. در این راستا باید در عرصه کشاورزی، تفکر علمی-آکادمیک را با تجربه اجرایی تلفیق کرد و برنامه جامعی برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعیبه عنوان بستر حیات در نظر گرفت و به اجرا گذاشت.