تعیین نقش صمیمیت اجتماعی در رضایت از زندگی دانشجویان متاهل: چشم انداز فرهنگی و اجتماعی

نویسندگانمسعود کیانی-آزاده مللی
همایشفرهنگ، آسیب شناسی روانی و تربیت
تاریخ برگزاری همایش۱۳۹۶-۰۲-۱۳
محل برگزاری همایشتهران
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه کاشان
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشبین المللی

چکیده مقاله

مقدمه. چشم‌اندازهای فرهنگی و اجتماعی عاملی تعیین کننده در شکل‌گیری روابط اجتماعی، سلامت روان‌شناختی و رضایت زناشویی در بین زوج‌ها است. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش صمیمیت اجتماعی در رضایت از زندگی در بین دانشجویان متأهل با تأکید بر چشم‌انداز فرهنگی و اجتماعی بوده است. 
روش. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه آماری پژوهش شامل دانشجویان متأهل است که با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 223 نفر (137 نفر زن و 86 نفر مرد) انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌های پژوهش را کامل نمودند. برای جمع‌آوری داده‌ها از دو پرسش‌نامه رضایت زندگی اینریج (1989) و صمیمت اجتماعی میلر (1982) استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS استفاده گردید و داده‌ها در دو سطح توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون t، ماتریس همبستگی و تحلیل رگرسیون) تحلیل شدند. 
نتایج. رابطه بین صمیمیت اجتماعی و رضایت از زندگی ( و مولفه‌های آن) معنی‌دار بود. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که صمیمیت اجتماعی می‌تواند به صورت معنی‌داری رضایت از زندگی را در بین زوج‌ها پیش‌بینی کند. 
نتیجه‌گیری. این مطالعه تأثیر صمیمیت اجتماعی را بر افزایش رضایت از زندگی در بین دانشجویان متأهل تأیید نمود. مقایسه نتایج این مطالعه با پژوهش‌های مشابه دیگر، نشان‌گر همسویی با برخی از آن‌ها بوده است.

لینک ثابت مقاله

فایل چکیده مقاله

کلیدواژه‌ها: چشم‌انداز فرهنگی اجتماعی، رضایت از زندگی، صمیمیت اجتماعی، روابط زناشویی