نویسندگان | مهدی گلچهرگان,رضا فرهمندفر,مهدی شبانی نوش آبادی,حسن کریمی مله |
---|---|
نشریه | مجله علوم و صنایع غذایی ایران |
شماره صفحات | ۲۹ |
شماره مجلد | ۱۸ |
ضریب تاثیر (IF) | ثبت نشده |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۰/۰۴/۱۰ |
رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
نوع نشریه | الکترونیکی |
کشور محل چاپ | ایران |
نمایه نشریه | SCOPUS ,ISC |
چکیده مقاله
در این تحقیق، طراحی سنسور الکتروشیمیایی بر پایه الکترود خمیرکربن اصلاحشده با نانومواد و مایع یونی مورد مطالعه قرار گرفت. سنسور اصلاحشده با نانوذرات گرافن-کوانتم دات و مایع یونی برای آنالیز سانستیلو مورد مطالعه قرار گرفت و برای این منظور، پارامترهای مختلفی از جمله نسبت مایع یونی، مقدار نانوذره گرافن-کوانتم دات و pH محیط مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار بهینه نانوذره کانتوم دات 5 درصد و مایع یونی 10 درصد و pH 6 حاصل شد. بهترین عملکرد در سنسور خمیرکربن اصلاخ شده نانوذره گرافن-کانتوم دات و مایع یونی مشاهده شد. این سنسور در شرایط بهینه با دامنه خطی 3 نانومولار تا 150 میکرومولار و حد تشخیص 1 نانومولار توانست به خوبی برای تعیین مقدار سانست یلو استفاده شود. سنسور طراحیشده برای آنالیز رنگ مورد نظر در نمونههای آب میوه بکار گرفته شد و نتایج توانایی بالای آن برای آنالیز نمونههای حقیقی را نشان داد.
tags: آنالیز نمونههای غذایی, رنگ خوراکی , ولتامتری , مایع یونی , نانوذره گرافن-کوانتم دات , سانستیلو