نویسندگانحمید رحیمی
تاریخ انتشار۲۰۱۶-۶-۰۱
نوع نشریهالکترونیکی
نمایه نشریهSID

هدف تحقیق حاضر، تحلیل روابط ساده و چندگانه بین مهارت های تفکر با قابلیت های کارآفرینی و حل مساله در دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی کاشان بود . نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی کاشان به تعداد 9253 نفر بود که با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقهای، 269 نفر بدست آمد. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، سه پرسشنامه مهارت تفکر در قالب 35 سوال بسته پاسخ در پنج مولفه، پرسشنامه استاندارد حل مساله در قالب 25 سوال بسته پاسخ در چهار مولفه و پرسشنامه کارآفرینی در قالب 31 سوال بسته پاسخ در چهار مولفه بر اساس مقیاس 5 درجهای لیکرت بود. روایی محتوایی هر سه پرسشنامه توسط کارشناسان تایید شد. پایایی پرسشنامهها از 0 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل / 0 و حل مساله 91 / 0، کارآفرینی 79 / طریق ضریب آلفای کرونباخ برای مهارت تفکر 83 نسخه spss با استفاده از نرم افزار آماری (t دادهها در سطح آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و آزمون 18 انجام گرفت. یافته ها نشان داد میانگین هر یک از مؤلفههای مهارت های تفکر، مهارت های کارآفرینی و قابلیت های حل مساله در دانشجویان بالاتر از حد متوسط بود. بین مهارت های تفکر با مهارت های کارآفرینی و حل مساله دانشجویان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین مهارت های تفکر، کارآفرینی و حل مساله دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی تفاوت معناداری وجود ندارد.