نویسندگان | مژگان جمشیدیان نجف ابادی,مهرداد مرادی کاونانی,رضا دهقانی بیدگلی |
---|---|
همایش | اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های ازمایشگاهی |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۰-۰۲-۲۶ - ۲۰۲۰-۰۲-۲۷ |
محل برگزاری همایش | 1 - شیراز |
ارائه به نام دانشگاه | دانشگاه شیراز |
نوع ارائه | سخنرانی |
سطح همایش | ملی |
چکیده مقاله
اسانسها به دلیل داشتن خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی از نظر صنعت آرایشی بسیار مورد استقبال قرار میگیرند. از آنجاکه اسانسها محصولاتی طبیعی هستند، ترکیب آنها در فرمولاسیونهای آرایشی یک روش معمول است. در حال حاضر، اسانسهای با کیفیت پایین و یا تقلبی در بازار یافت میشوند بنابراین، روشهای تحلیلی برای کنترل مورد نیاز است. به طور متعارف، تجزیه و تحلیل اسانسها با استفاده از روشهای کروماتوگرافی انجام میشود که نتایج قابل اطمینانی ارائه میدهد، اما به دلیل مساله هزینه و زمان بر بودن، محققان همواره به دنبال روشهایی هستند که بتواند جایگزین روش GC-MS شود. طیفسنجی رامان یک تکنیک دقیق و کاربردی میباشد که میتواند برای کارهای کنترل کیفیت استفاده شود. هدف از این مقاله استفاده از طیفسنجی رامان برای بررسی اسانسهای مورد علاقه صنعت آرایشی و بهداشتی میباشد به این صورت که با مشاهدهی باندهای اصلی در طیفهای رامان اسانسها، میتوان اسانسهای اصل و تقلبی موجود در صنعت آرایشی و بهداشتی را تشخیص داد. یکی از اسانسهای مورد بررسی اسانس نعنا فلفلی میباشد. ترکیبات اصلی اسانس نعنا، منتون و منتول با آنالیز کروماتوگرافی مشخص شد و با استفاده از طیفسنج رامان مورد بررسی قرار گرفتند
کلید واژه ها: طیف سنجی رامان، نعنا، اسانس، خلوص