نویسندگان | مژگان جمشیدیان نجف ابادی,مهرداد مرادی کاونانی,رضا دهقانی بیدگلی |
---|---|
همایش | بیست و ششمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۰-۰۲-۰۴ - ۲۰۲۰-۰۲-۰۵ |
محل برگزاری همایش | 1 - کرج |
ارائه به نام دانشگاه | دانشگاه خوارزمی |
نوع ارائه | سخنرانی |
سطح همایش | ملی |
چکیده مقاله
اسانسها ترکیبهای معطری هستند که در بافتهای مختلف گیاه یافت میشوند که به علت تبخیر در دمای اتاق و در مجاورت هوا، به آنها روغنهای فرار، روغنهای اتری یا اسانسهای روغنی اطلاق میگردد. اسانسها متابولیتهای ثانویه یک گیاه میباشند که بخش اصلی گیاهان دارویی محسوب میشوند و در پزشکی کاربرد دارند. هدف از این مقاله شناسایی اسانس موجود در اندامهای گیاه نعنا فلفلی مانند ساقه و برگ با استفاده از طیف سنجی رامان و طیفسنج مادون قرمز (FTIR) به عنوان جایگزین روش کروماتوگرافی گازی میباشد. در این بررسی ابتدا گیاه نعنا فلفلی از منطقه فین کاشان جمعآوری شد سپس طیف برگ و ساقه تازه گیاه را با استفاده از طیفسنجی رامان و از برگ و ساقه خشک گیاه طیفسنجی مادون قرمز گرفته شد. براساس نتایج بهدست آمده از دو طیفسنج مقدار اسانس موجود در برگ گیاه بیشتر از مقدار ساقه آن میباشد که با نتایج آنالیز کروماتوگرافی مطابقت دارد.
کلید واژه ها: اسانس، برگ و ساقه گیاه نعنا فلفلی، طیفسنجی رامان، طیفسنجی مادون قرمز، کروماتوگرافی گازی