بررسی تاثیر تنش شوری بر تغییرات اجزای اسانس گیاه رزماری(Rosmarinus Officinalis)

نویسندگانرضا دهقانی بیدگلی
همایشسومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۸-۰۷-۱۱ - ۲۰۱۸-۰۷-۱۲
محل برگزاری همایش1 - ارومیه
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه ارومیه
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر میزان و درصد ترکیبات اسانس اندام هوایی گیاه رزماری ) Rosmarinus Officinalis ( تحقیق حاضر به اجرا درآمد این ازمایش در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی در شش تیمار و پنج تکرار 12 گرم در لیتر /5 ،11 ،7/5 ،5 ،2/ انجام پذیرفت. در این آزمایش تاثیر تنش شوری در پنج تیمار که شامل شوری صفر، 5 بود، در آزمایش گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. درصد ترکیبات حاصل از اسانس نیز به وسیله دستگاه GC/MS شناسایی گردید. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد ترکیب Phellandrene که جز ترکیبات اصلی اسانس رزماری محسوب می شود همراه با افزایش سطح شوری افزایش یافت. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش میزان شوری در 12 شاهد افزایش مقدار و ترکیبات تشکیل دهنده اسانس اندام هوایی رزماری هستیم.

کلید واژه ها: تنش شوری، اسانس، طرح آزمایش، GC/MS