تاثیر استفاده از دو نوع کود بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کلاله زعفران

نویسندگانرضا دهقانی بیدگلی
همایشنخستین همایش ملی تولیدات گیاهان زراعی وباغی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۸-۰۱-۲۵ - ۲۰۱۸-۰۱-۲۵
محل برگزاری همایش1 - گنبد کاووس
ارائه به نام دانشگاهگنبد کاووس
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

یکی از گیاهان دارویی بومی ایران، زعفران با نام علمی Var.officinalis) Crocus sativas( است که سابقه استفاده از ترکیبات آن به زمانهای کهن بر میگردد، دوره رشد کوتاهمدت زعفران و نیاز آبی اندک زعفران موجب آن شده است که بسیاری از کشاورزان در اراضی کم بازده، روی به کشت این محصول بیاورند. این پژوهش به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی کلاله این گونه گیاهی تحت تاثیر دو نوع کود دامی و شیمیایی انجام شده است . در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا پیازهای زعفران در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی کشت شدند و سپس بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش مهار رادیکال ازاد 2 و 2 دی فنیل -1 پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد نمونه های تحت تیمار کود دامی فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان دادند.

کلید واژه ها: آنتی اکسیدان، رادیکال آزاد،زعفران، کود، عصاره