بررسی تاثیر کودهای آلی و شیمایی بر بازده عصاره و ترکیبات فنلی گل محمدی(Rosa damascene Mill)

نویسندگانرضا دهقانی بیدگلی,زهرا عبداله پور,مریم اخباری
نشریهتازه های بیو تکنولوژی سلولی و ملکولی
شماره صفحات۷۹
شماره مجلد۸
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۱۳۹۶/۱۲/۲۰
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهSID ,PubMed

چکیده مقاله

سابقه و هدف: گل محمدی با نام علمیRosa damascene Mill. می باشد تحقیق حاضر به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی این گونه گیاهی تحت تاثیر دو نوع کود دامی و شیمیایی انجام شده است. مواد و روش­ها: پس از اعمال تیمارهای مورد نظر (کود دامی و شیمائی)، در دو رویشگاه و در3 تکرار ،عصاره گیری از نمونه ها به روش خیساندن در اتانول %70 انجام شد، سنجش ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت. یافته ­ها: نتایج آزمون فیتوشیمیایی وجود موادی مانند تانن، آنتوسیانین و فلاونوئید و عدم وجود آلکالوئید را در تمام تیمارها را تایید کرد. کود شیمیایی ترکیبات فلاونوئیدی و کود دامی ترکیبات فنلی را افزایش داد. بحث: نتیجه تحقیق حاضر نشان می دهد که روشهای مختلف تغذیه گیاه می توانند بر بازده عصاره و ترکیبات فنلی گیاهان اثر داشته باشند که تاکنون برای این گیاه در منابع علمی گزارش نشده است. نتیجه گیری: تغذیه گیاه به طور مستقیم بر ترکیبات گیاهان تاثیر گذار است و این عامل می تواند جهت مدیریت کمیت و کیفیت ترکیبات استفاده شود.

tags: فنول، اسپکتروفتومتری، کود دامی، عصاره، گل محمدی